Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Eduard Sallent reconeix que els mossos van actuar sense ordre judicial pel desnonament de Nou Barris

El Centre de Defensa dels Drets Humans, Irídia, denuncia que el cos va triar una mesura “de dubtosa legalitat” havent pogut donar part a l’autoritat judicial

Àlex Huguet 30/10/2020
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Eduard Sallent, en una roda de premsa; al fons, un dels nous cotxes de seguretat ciutadana. 23 de setembre del 2020. (Horitzontal)

El cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha admès en una entrevista a La Ser, que el polèmic desnonament a una família amb tres fills petits que el cos policial va realitzar aquest dijous al vespre va ser sense ordre judicial. En aquest sentit, el Centre de Defensa dels Drets Humans, Irídia, ha denunciat a través de Twitter, que els responsables del desnonament no són ningú més que el departament d’Interior de la Generalitat.

Irídia explica que els mossos podrien haver donat part a l’autoritat judicial després de comprovar que la família havia estat vivint a l’habitatge els dos últims anys, però que van triar “desallotjar sense ordre judicial”, un fet que, segons el centre, “és una mesura de dubtosa legalitat davant un domicili estable”. Amb tot, Irídia assegura que “és necessari que cessin els desallotjaments exprés i sense ordre judicial”.