Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Ecologistes en Acció reivindica un departament de medi ambient i una vicepresidència de transició ecosocial

|

- Publicitat -

L’entitat Ecologistes en Acció critica que el Govern ha “cedit” a les “pressions” dels pagesos que reclamaven canviar el nom del Departament d’Acció Climàtica, afegint les paraules ‘Agricultura, Ramaderia i Pesca”, i reivindica que el que hauria de crear-se és un departament de medi ambient i una vicepresidència de transició ecosocial. Des d’Ecologistes, han reivindicat que medi ambient no és una política sectorial sinó un requeriment transversal per a totes les polítiques del govern.

En un comunicat, Ecologistes en Acció han recordat que “no va ser una bona idea” quan es van unir agricultura i medi ambient en una mateixa conselleria, tot insistint que fa falta un departament de medi ambient independent i una vicepresidència de transició ecosocial. Des d’Ecologistes, han reivindicat que medi ambient no és una política sectorial sinó un requeriment transversal per a totes les polítiques del govern.

Publicitat

Per a l’entitat és “absolutament inadmissible” que es plantegin passes enrere pel que fa a les polítiques ambientals, unes polítiques que ha lamentat ja són insuficients en l’actual situació de crisi ecològica. En aquest sentit, ha defensat que mantenir un sector agrari potent passa per adaptar-se al canvi climàtic i col·laborar en la conservació de la biodiversitat.

Finalment, Ecologistes en Acció ha expressat el seu suport a la petita i mitjana pagesia i ha defensat que avançar en la dignificació del sector ha d’anar acompanyat de portar a terme una agricultura responsable amb el medi ambient.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut