Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Durant els seus mandats, Alberto Núñez Feijóo va deixar un deute de 558 milions en “xiringuitos”, fundacions i agències

Feijóo queda de nou en evidència, ja que el document es va publicar un dia abans que assegurés en una entrevista el Govern de Pedro Sánchez deixaria “un puf a cada espanyol de 6.000 euros en deute”

Redacció 04/08/2022
Alberto Núñez Feijóo, president del PP

Els mandats d’Alberto Núñez Feijóo no van deixar indiferents a les entitats instrumentals de la Xunta, ja que va arribar acomular un deute de fins a 558 millons d’euros. Les entitats instrumentals es tracten d’uns ens amb personalitat jurídica pròpia que gestionen diners públics autonòmics i molts dels quals són qualificats com a “xiringuitos”.

Una xifra anunciada per l’informe del Consell de Comptes de Galícia, l’organisme encarregat de la fiscalització econòmica, financera i comptable de l’Administració gallega i de la prevenció de la corrupció al sector públic autonòmic. A més, es va produir una bona coincidència, tal com ha anunciat el diario ‘El Público’, ja que el document va ser publicat el passat divendres 29 de juliol, un dia abans que líder del Partit Popular assegurés en una entrevista el Govern de Pedro Sánchez deixaria “un puf a cada espanyol de 6.000 euros en deute”.