Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dura crítica de Mossos Guilleries a Trapero després del discurs on es posa a disposició dels cossos policials espanyols

|

- Publicitat -

El col·lectiu de Mossos independentistes, Mossos Guilleries, ha compartit un comunicat on es mostra completament en desacord amb la postura que va agafar el restituït Major Trapero durant el seu primer discurs després del calvari passat per la injustícia espanyola.

Després de deixar clar que pel col·lectiu, tot el processament del Major Trapero de l’Audiència Nacional només era una “revenja dels òrgans de l’Estat per la seva defensa del Cos i les seves competències”, Guilleries ha expressat que després que Trapero es posés a disposició de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, “hauria de tenir ben present que, segons la llei, el Cos depèn del Govern de la Generalitat i que el comandament suprem correspon al President“. També adverteix que la nova etapa “hauria de servir per acabar amb l’acomplexament i el servilisme envers les FCSE i per trencar relacions amb els cossos estats que vulneren drets fonamentals de la ciutadania catalana”.

Publicitat

Amb tot, Guilleries envia un missatge adreçat directament al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, on l’avisen que “per sobre de la restitució del Major, hi ha la restitució del Cos i dels seus agents”.

Comunicat complet: 

“Aquest dijous ha estat restituït en el càrrec de cap del cos de Mossos d’Esquadra el major Josep Lluís Trapero, després que fa 3 anys el govern espanyol el cessés mitjançant l’article 155 CE.

Des del primer dia Guilleries va denunciar la il·legalitat i la il·legitimitat d’un acte que vulnerava fins i tot el propi marc constitucional espanyol.

La seva persecució per part de la GC i el seu processament a càrrec de l’Audiencia Nacional (hereva del Tribunal de Orden Público franquista), per delicte de rebel·lió, sedició i organització criminal (els Mossos d’Esquadra) no era més, com hem manifestat reiteradament, que una revenja dels òrgans de l’Estat per la seva defensa del Cos i les seves competències, sumada a la bona gestió dels atemptats terroristes del 17-A i de la planificació del dispositiu per l’1-O.

Ara, el major Trapero torna a ser el cap del nostre Cos i li desitgem tot l’encert en aquesta nova etapa, que malauradament no ha començat gens bé.

En el seu primer discurs ha explicat que havia trucat al CNP i a la GC per posar-se a la seva disposició i que necessitava que el conseller li garantís la independència del Cos respecte del Govern.

El Major hauria de tenir ben present que, segons la llei, el Cos depèn del Govern de la Generalitat i que el comandament suprem correspon al President i s’exerceix a través del conseller d’Interior.

També caldria que tingués molt clar que aquesta nova etapa hauria de servir per acabar amb l’acomplexament i el servilisme envers les FCSE i per trencar relacions amb els cossos estatals que vulneren els drets fonamentals de la ciutadania catalana, que nosaltres tenim el deure de protegir.

Conseller Sàmper: per sobre de la restitució del Major hi ha la restitució del Cos i dels seus agents. Cal que en totes les decisions tingui ben present que el Govern de la Generalitat, és el Govern de la independència de la nostra mil·lenària nació.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.”

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut