Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Dos anys de la fuga del rei emèrit: Felipe VI li va dir que es quedés a Abu Dabi després de la seva visita

|

- Publicitat -

Aquest dimecres fa dos anys que el rei emèrit, Juan Carlos I, va fugar-se a Abu Dabi per fugir de les seves corrupteles. El dia d’avui, segons publica El Mundo, un retorn oficial del borbó és molt improbable més enllà d’alguna visita aïllada.

Això és cosa de Felipe VI, que ha imposat la seva autoritat perquè Juan Carlos I es quedi a Abu Dabi. La decisió la va prendre el passat mes de maig en la trobada que van mantenir els dos a la Zarzuela després de la primera visita de l’emèrit a Espanya. L’espectacle mediàtic que va provocar no hauria agradat gens a la Casa Real, i en aquella reunió Felipe VI li va dir al seu pare que “el show que s’ha muntat no es pot tornar a repetir”.

Publicitat

D’altra banda, més raons per les quals l’exmonarca s’ha de quedar a Abu Dabi és per continuar escaquejant-se de les causes judicials que encara té obertes, més enllà de les que ja s’ha salvat amb la suposada regularització que va fer amb Hisenda. En concret, es tractaria de la investigació de l’Agència Tributària, o la demanda civil de la seva examant, Corina Larsenn, que investiga la justícia britànica per vigilància il·legal de l’emèrit i la seva conxorxa amb el CNI.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut