Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Dolors Sabater crida a un “nou cicle” després de l’entesa entre la CUP i Guanyem: “Podem demostrar que podem governar”

Els anticapitalistes presenten candidatura amb Riera, Reguant, Estrada (Tarragona), Juvillà (Lleida) i Cornellà (Girona)

Avatar
Agències 17/12/2020
Dolors Sabater en un acte de precampanya de la CUP.

Dolors Sabater, que serà la cap de llista de la CUP a Barcelona després de l’entesa dels anticapitalistes amb Guanyem, ha cridat a un “nou cicle”. Ho ha dit en l’acte que els anticapitalistes han celebrat aquest dijous per a presentar les candidatures de cara al 14-F. “Ens volen fer fora, perquè fem nosa, i per això ens fem més fortes. Perquè podem demostrar que podem gestionar i que podem governar, que podem influir en la política de les institucions”, ha animat Sabater. “Ho hem fet a molts municipis i ho podem fer també a la Generalitat”, ha continuat. Sabater ha dit que amb la CUP es revertirà “la legislatura fallida” i ha celebrat, amb l’aliança entre el seu espai i els anticapitalistes, que s’han “trencat les costures dels partits”.

Sabater ha assegurat que “trencar les costures dels partits vol dir enfortir el poder popular”. I ha garantit que junts “tenen més força” i que poden “influir en la política de les institucions per fer polítiques de transformació al servei de la vida”.

L’exalcaldessa de Badalona ha recordat “l’embat fortíssim contra el règim del 78” que va representar l’1-O i ha dit que aquella jornada “marca l’estil de com s’ha de fer aquesta lluita”. “Aquesta repressió no ens farà marxar a casa. No ens creurem els qui ens diuen que sabem que no podem governar, perquè tenim programa i tenim proposta”, ha afegit. I ha recordat els “repressaliats” i ha recordat també que hi ha “repressaliats per la criminalització de la pobresa”.

Ha estat en aquesta línia que ha dit que el nou cicle sumarà les lluites nacionals amb les socials: “No poden anar per separat, es retroalimenten”. I ha posat en valor el cooperativisme, el municipalisme i el 15-M.

Sabater ha dit que la legislatura, que acaba la setmana vinent, ha estat “absolutament fallida”. I ha cridat a “resoldre d’una vegada per totes el conflicte polític que tenim enquistat”.

El cap de llista per Girona, Dani Cornellà, ha reclamat a la Generalitat que reverteixi les retallades en sanitat i educació i que proposi mesures que serveixin per a tota la població. La cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, ha reivindicat la voluntat de “transformació” al teritori i ha dit que només amb un procés constituent “des de baix” es podrà “capgirar aquest model caduc i pervers”. Finalment, el cap de llista per Lleida, Pau Juvillà, ha demanat recuperar els serveis públics i “avançar en les sobiranies”.

La CUP ha celebrat l’acte de presentació de candidatures al Parc de l’Espanya Industrial, a Barcelona, on han participat els caps de llista per Tarragona, Laia Estrada, Lleida, Pau Juvillà, Girona, Dani Cornellà. També altres membres de les llistes, com Carles Riera, que ocuparà el número 2 per Barcelona, o Eulàlia Reguant, al número 3.