Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Diversos col·lectius retreuen a l’Ajuntament de Colau que es mantinguin elements d’Antonio López a la plaça

|

- Publicitat -

Col·lectius antiracistes, migrants i racialitzades de Barcelona han criticat que malgrat s’hagi canviat el nom de la plaça Antonio López es mantinguin encara elements presents en l’escultura en honor a l’esclavista. L’Ajuntament ha eliminat el nom d’Antonio López del nomenclàtor de la ciutat i l’antiga plaça que portava el seu nom s’ha dividit en dos i han estat batejades com a plaça d’Idrissa Diallo i plaça de Correus. Els col·lectius critiquen però que es manté la peanya de l’escultura, una peanya que “enalteix” un personatge clau en la història colonial de la ciutat. Lamenten que malgrat els mesos de treball i diàleg amb el consistori, aquest no va acceptar les seves propostes.

Els col·lectius proposaven intervenir la peanya de tal manera que s’eliminessin els missatges al·lusius a l’esclavista i es generés una resignificació antiracista i anticolonial de l’espai. Asseguren que des de l’Ajuntament no es va acceptar aquesta proposta i per això van rebutjar participar de l’acte de canvi de nom, per no ser funcionals a polítiques “de rentada de cara” del racisme. I és que per a ells resulta “impensable” la convivència en un mateix espai públic de les restes d’un monument esclavista amb l’homenatge a una víctima del sistema de control i expulsió migratori.

Publicitat

Entre els impulsors de l’Assemblea Plaça Idrissa Diallo hiha Casa África, SOS Racisme, Tina Negra, Tras la manta, Tanquem els CIE, Bloc Anticolonial Barcelona i el Sindicat de Venedors Ambulants.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut