Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Discriminació lingüística i abús de poder de la policia espanyola a Figueres: “La Constitució diu que m’has de parlar en castellà”

|

- Publicitat -

Un usuari de l’estació de tren de Figueres ha denunciat un greu cas de discriminació lingüística i abús de poder per part de dos agents de la policia espanyola. En un fil a Twitter, ha assegurat que li han agafat les dades “per parlar català” i que els policies li han dit que li arribarà una multa de 600 euros. “M’han intentat humiliar diverses vegades intentant fer-me repetir que ‘Estamos en Espanya’ i intentant que canviés al castellà, cosa que no he fet”, ha explicat.

Així mateix, ha explicat que després d’identificar tothom a l’estació de Figueres, els policies el van registrar “de dalt a baix” i li van “remenar” les pertinences. La conversa amb els agents ràpidament es va convertir en un estira-i-arronsa lingüístic, on aquests van intentar forçar l’usuari a canviar al castellà. “La Constitució diu que m’has de parlar en castellà” o “doncs et cagaràs perquè estem a Espanya i m’has de parlar en castellà” són algunes de les frases que, segons explica al fil de Twitter, van pronunciar els policies. 

Publicitat

A continuació el que semblava ser “el poli bo” li va assenyalar la bandera espanyola per recórrer a la ridícula pregunta de “què posa al DNI”. L’usuari acaba el seu fil de denúncia demanant a ERC, Junts, la CUP i els comuns “què pensen fer” davant aquesta situació.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut