Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Detinguts i acusats de terrorisme: Es compleixen 3 anys de l’inici de l’Operació Judes contra els CDR

|

- Publicitat -

La matinada del 23 de setembre de 2019, ara fa tres anys, la Guàrdia Civil colpejava les portes de 9 membres dels CDR. Les detencions i les acusacions de terrorisme contra els independentistes no es van fer esperar. Començava l’Operació Judes. Un cop detinguts, set dels acusats van ser enviats a la presó de Soto del Real “preventivament”.

L’onada repressiva per criminalitzar i reprimir la lluita independentista es va coure des de l’Audiència Nacional espanyola. Es van fer escoltes telefòniques, seguiments i, després de les detencions, les irregularitats en el procés judicial es van multiplicar.

Publicitat

Traves a la veritat

Les defenses han denunciat des d’un primer moment impediments a l’hora d’accedir a la informació. Tot i que la mateixa AN va acabar autoritzant l’accés a la documentació, el magistrat instructor Manuel García-Castellón no ha deixat de posar impediments als advocats dels acusats.

Pel que fa a la premsa patriòtica, cal destacar que no va trigar a publicar informacions no demostrades i oportunistes per engreixar el relat sobre una suposada tinença i fabricació d’explosius, tot i que es va acabar descartant. Tanmateix, bona part de l’opinió pública ja veia els encausats com terroristes. Tres anys després, continuen a l’espera que es faci justícia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut