Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Destrossar la tomba de Franco no està penat: Absolen l’home que hi va fer una pintada al Valle de los Caídos

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha confirmat l’absolució de l’home que va fer una pintada sobre la tomba del dictador Francisco Franco el 31 d’octubre de 2018, quan encara estava enterrat al Valle de los Caídos. El TSJM avala la decisió de l’Audiència de Madrid i coincideix que Enrique T.C., un artista gallec que hi va escriure ‘Per la llibertat’ i va dibuixar un colom al costat, no va pertorbar la missa ni va faltar al respecte degut a la memòria dels morts, ja que no hi ha indicis que volgués atemptar contra la llibertat de consciència o els sentiments religiosos.

La fiscalia va demanar un any de presó per un delicte contra la llibertat de consciència. L’Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos també sol·licitava condemna per danys a la tomba i la petició de presó ascendia a dos anys. Amb aquesta sentència, el TSJM ha desestimat el recurs que havia presentat aquesta associació.

Publicitat

“L’acció desenvolupada per l’acusat no va estar motivada per un dolós propòsit d’impedir la celebració de la missa, que ni tan sols havia començat i que, en tot cas, es va veure retardada uns moments”, diuen els magistrats, que remarquen que l’acció no es va produir amb violència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut