Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Desmunten l’ambiciosa operació de l’Ajuntament de Barcelona per instal·lar mòduls fotovoltaics a les Rondes

|

- Publicitat -

Barcelona instal·larà mòduls fotovoltaics a la ronda Litoral i preveu generar 43.000 kWh/any d’electricitat per a l’autoconsum, l’equivalent al consum anual de 18 famílies. La col·locació dels mòduls començarà aquesta nit i està previst que finalitzi el 22 d’agost. Es col·locaran un total de 112 mòduls de 380 Wp de potència, quasi verticals, amb una superfície total de generació de 209 metres quadrats. Més concretament, es disposarà al mur, sentit Llobregat, del tram a celobert de la Ronda Litoral, comprès entre el viaducte de Bac de Roda i el carrer Lope de Vega. El parament de suport del camp és el mur de formigó sobre el qual es fixarà la subestructura de suport dels mòduls. El projecte suposa una inversió de gairebé 211.000 euros.

L’energia generada s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’ambientalitzar-la, és a dir, introduir-hi energia verda per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’associen a l’energia procedent de recursos fòssils no renovables. Així, es calcula que es podran estalviar 15.480 kg de CO2 equivalent. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’objectiu és aprofitar totes les oportunitats de generar energia que ofereix l’espai públic.

Publicitat

Després de saber-se la magnitud del projecte, la xarxa no ha trigat a trobar les costures de tot plegat, i ho han desmuntat amb una simple piulada.

D’entrada, un projecte molt similar que proposava la instal·lació fotovoltaica ‘per autoconsum’ va ser aprovat el passat mes de febrer per l’Ajuntament, i pretenia instal·lar-se ‘per autoconsum’ al mur de la Ronda de Dalt. Tot plegat per l’escandalós preu de 3.600€ el kW.

A més, una altra piulada assegura, a través d’una foto d’aquest mateix tram, que “hi ha llocs a la ciutat on les plaques es podrien posar en un angle adequat per produir més energia i maximitzar el cost material i econòmic”.

Faltarà veure si aquests projectes es converteixen en un desgavell irreparable o pot sortir a compte a l’Ajuntament de Colau.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut