Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Desmunten la bruta manipulació de La Vanguardia que assegura que una majoria de catalans vol l’ampliació d’El Prat

|

- Publicitat -

El diari unionista La Vanguardia torna a manipular per donar suport a una empresa còmplice de les clavegueres de l’estat. El diari assegura que segons una enquesta de GAD3, una àmplia majoria de catalans dona suport a l’ampliació de l’Aeroport del Prat. Res més lluny de la realitat, l’enquesta en la qual s’ha basat La Vanguardia té prou matisos per afirmar que el titular cridaner de La Vanguardia és una exageració, o directament una mentida.

Un interessant fil de Twitter del compte @UnSrdeBarcelona, desmunta les informacions de La Vanguardia repassant l’enquesta de GAD3, la qual preguntava “amb quina posició està més d’acord”, sent les opcions disponibles les d'”evitar de totes totes l’ampliació” o la d'”ampliar l’aeroport amb el menor impacte mediambiental possible”. A partir d’aqui, el fil explica com La Vanguardia “transforma el 66% de respostes que donen suport a ampliar protegint l’ecosistema en una majoria que dona suport a l’ampliació”. Per tant, conclou, que la imatge que dona el diari unionista és la del fet que el pla d’AENA, és a dir, carregar-se La Ricarda, tingués “suport social massiu”.

Publicitat

De fet, el mateix usuari ha fet una enquesta semblant però afegint l’opció d’ampliar seguint el pla d’AENA, i el suport en aquest cas és mínim.

Et pot interessar  [Gener 2024] La Vanguardia i El Periódico abandonen “X” en català per promocionar la versió en castellà dels seus diaris
Publicitat

Opinió

Minut a Minut