Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Desesperats intents de l’unionisme radical de fer coalició electoral

Fernández (PP) s’acosta a Cs però descarta del tot el PSC

Avatar
Agències 03/10/2020
Alejandro Fernández entrant a l'hemicicle del Parlament

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest divendres que no descarta una coalició constitucionalista amb Cs, i diu que el PP està disposat a explorar aquesta fórmula si suma vots, tot i que li “genera dubtes”.

En una entrevista a TV3, quan li han preguntat per una possible coalició amb Cs de cara a les catalanes el febrer del 2021, Fernández ha dit que en aquests moments li genera interrogants: “Com interpretaria l’electorat una coalició Cs-PP?, perquè Cs en els darrers mesos està molt més prop del PSC que del PP”.

De tota manera, ha insistit que el PP defensa la col·laboració entre partits constitucionalistes, però que “el que s’ha de valorar en una coalició és si realment suma o no suma”.

D’altra banda, Fernández ha descartat del tot la possibilitat d’assistir a una coalició amb el PSC, perquè una coalició implica anar a les urnes amb unes sigles: “I barrejar les sigles del PSC amb el PP, jo crec que els electors poden acabar tenint un cacau important”.

“Per tant em sembla una frivolitat de Cs plantejar una coalició en aquests termes. Una cosa és col·laborar: ho vam fer el 6 i 7 de setembre de l’any 2017, hem estat capaços de trobar espais de col·laboració amb les forces constitucionalistes. Però una altra cosa és anar plegats a les urnes”, ha resolt.

ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Sobre el caràcter de les eleccions del febrer del 2021, Fernández s’ha mostrat d’acord amb el plantejament d’ERC que “no seran eleccions plebiscitàries”, perquè –segons ell– en aquests moments l’electorat té altres coses sobre la taula.

“És a dir, la gent que legítimament es pugui sentir independentista sap perfectament que ara mateix aquest projecte no té cap mena de sortida i per tant, en conseqüència, no interpreten les eleccions com a plebiscitàries”, ha aclarit.

CUITADANS
Per l’altra part d’aquesta possible entesa, Carlos Carrizosa no s’hi ha pronunciat. El líder de Ciutadans aquest dissabte s’ha trobat amb el president del parlament, Roger Torrent, i, en sortir ha avançat que no veu el fet de presentar un candidat a substituir el MHP Torra i que ja li està bé la data del 14 de febrer per a les eleccions catalanes.

Relacionats