Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Denuncien irregularitats en el recompte de vots de Front Republicà el 28-A

Els responsables dels col·legis electorals de Banyoles i Fontcoberta haurien girat l’ordre de vots entre la formació rupturista i la llista Convergents, segons avança un mitjà de la localitat

|

- Publicitat -

Ràdio Banyoles ha publicat aquest dilluns al vespre una notícia que ha fet saltar totes les alarmes de la cúpula de Front Republicà. Segons l’emissora, els vots de la formació del 28-A de Banyoles i Fontcoberta “no s’han traslladat correctament a les dades oficials”. Els responsables dels col·legis electorals haurien girat l’ordre entre el Front Republicà i la llista Convergents. El cap de files, Albano Dante Fachín, ha reaccionat amb contundència a aquesta notícia i ha assegurat que n’investigaran les causes i la manera de denunciar-ho.

La “sorpresa” del 28-A, finalment, va ser per a la coalició rupturista al conèixer els resultats i veure que no es complia l’objectiu d’aconseguir representació al Congreso. Davant dels resultats de diumenge, Ràdio Banyoles explica que “molts veïns del municipi” van veure que, tot i havent apostat per Front Republicà, “a l’acta de tancament de les votacions al col·legi electoral en constaven 62, però en els resultats oficials provisionals la llista tenia 0 vots”.

Publicitat

“Al llarg dels pròxims dies investigarem l’abast d’aquest error”, ha sentenciat Fachín. Aquesta presumpte errada no canviarà els escons del Congreso, però la formació assegura que “el vot de cada persona compta i defensarem que tots siguin comptats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut