Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Denuncien el Ministerio del Interior a l’ONU per les sancions als migrants quan van a comissaria

|

- Publicitat -

La policia xenòfoba espanyola dirigida pel Ministerio del Interior “més progressista” segueix atemorint els migrants que es dirigeixen a les comissaries de la policia per posar denúncies. Segons ha informat el diari Público, més de 40 organitzacions socials han denunciat a l’ONU el Ministerio del Interior per “vulnerar el dret a l’accés a la justícia” tots els migrants en “situació administrativa irregular” d’Espanya.

Publicitat

L’escrit dirigit al Relator de les Nacions Unides posa sobre la taula la situació desemparada de les persones que acudeixen a les comissaries per denunciar com a víctimes d’un delicte o per realitzar tràmits administratius importants, destacant que el seu pas per les dependències policials “pot acabar amb l’obertura d’un expedient sancionador per estància irregular que comporta una multa o l’obertura d’un procés de deportació”.

El mateix diari Público també recorda que el ministre espanyol Fernando Grande-Marlaska ja es va negar a acceptar recomanacions que demanaven “dictar instruccions precises” perquè les persones en situació irregular “puguin formular denúncies sense que se’ls derivi a situacions que puguin comportar amb la seva expulsió del territori”.

 

 

Publicitat

Més notícies

Opinió