Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Denunciats per un delicte d’odi els dos policies locals que van humiliar una transsexual

El policia que va gravar les imatges també compareixerà davant la justícia per omissió de socors

Redacció
Redacció 02/05/2020

Els dos policies locals de Benidorm, que van ser notícia ahir per compartir les lamentables imatges d’ells mateixos insultant a una persona transsexual, estan sent investigats per un delicte d’odi i per omissió de socors, segons ha informat la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana. Un d’ells, ha passat la nit a comissaria després de ser detingut, i durant aquest dissabte, estarà a disposició judicial per presumpte delicte d’odi. També compareixerà davant la justícia el policia que va gravar les imatges amb el mòbil, per omissió de socors.

L’Observatori Valencià contra la LGTBIFobia va ser el que va alertar públicament a la tarda de l’agressió a través d’un comunicat que denunciava “els atacs produïts per una patrulla de la policia local” i exigia “el cessament dels dos agents, tant el que agredeix com el que grava, implicats en un atac contra una persona trans“. “El tracte degradant que perpetuen els dos policies municipals els obliga a exigir a la Fiscalia que obri diligències que siguin necessàries per condemnar aquesta agressió i als agents que la provoquen”.

El president valencià, Ximo Puig, també va qualificar les imatges d’intolerables i el govern va anunciar l’obertura d’una investigació que també farien arribar a Fiscalia.

Relacionats