Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Demòcrates insta a abandonar “el partidisme fratricida” i a tancar un acord independentista

|

- Publicitat -

El líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha instat els partits independentistes a posar-se d’acord tenint en compte els resultats del 14-F. “Tenim l’obligació política de posar-nos d’acord amb el mandat del 52%. Deixem de fer partidisme fratricida i deixem de fer el ridícul. No ens ho podem permetre”, ha afegit en el marc de l’homenatge del 83è aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera. Castellà també ha instat a aprendre dels errors de la història i ha apuntat que la falta d’unitat en la Catalunya republicana va tenir com a resultat l’assassinat de Carrasco i Formiguera, la pèrdua de llibertats i anys de foscor del franquista.

Castellà ha remarcat que mentre els independentistes es discuteixen a Catalunya, l’estat espanyol i la repressió avança “implacablement” i ha recordat que els ciutadans van parlar el 14-F i es va assolir, per primera vegada, el 52% de vot independentista. “No ha de ser tan difícil posar-nos d’acord. Mai havíem tingut tan suport de la ciutadania en favor de la independència”, ha afegit el portaveu de la formació que es va presentar amb Junts a les últimes eleccions al Parlament.

Publicitat

Per la seva banda, la també portaveu de Demòcrates i diputada al Parlament, Titon Laïlla, s’ha referit a Carrasco i Formiguera com un “referent” i ha considerat que hagués mirat als ulls al feixisme que avui ha entrat al Parlament i hagués estat dempeus defensant el mandat de l’1-O.

A l’acte d’homenatge al cementiri de Montjuïc també hi han participat el saxofonista Martí Carrasco, besnét de Manuel Carrasco i Formiguera, que ha interpretat les peces de ‘País petit’, ‘Abril 74’ i ‘Viatge a Itaca’ del cantautor Lluís Llach; els portaveus de Joves Demòcrates, Albert Torelló i Jordi Planas; i Manel Martí, en nom de la família Carrasco i Azemar.

També avui els tres portaveus de la formació han publicat un article conjunt titulat ‘No van vèncer’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut