Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Demòcrates demana que es pugui votar durant una setmana i de forma universal el 14-F

|

- Publicitat -

Demòcrates ha reclamat al Govern aquest dimecres que a les eleccions del 14-F es pugui votar durant una setmana de forma “universal” en qualsevol centre de votació. En un comunicat, la formació creu que el 8 de febrer es podrien obrir alguns col·legis electorals per permetre que la ciutadania voti amb “seguretat” i “promovent” la participació. La formació considera que si l’1-O es va establir un cens universal que va funcionar “molt bé”, fer-ho ara facilitaria a la ciutadania votar en qualsevol dels locals habilitats. La formació d’Antoni Castellà reclama així a l’executiu català que activi “tots els mecanismes legals” per poder realitzar el vot anticipat als comicis del febrer.

“És un problema tecnològic menor, ja es va fer per l’1-O, malgrat tots els impediments que ens vàrem trobar amb els bloquejos per part de qui no volia permetre que poguéssim votar. I és l’única manera real de garantir que les votacions s’efectuen amb totes les mesures de seguretat adequades”, han sostingut.

Publicitat

“Aquestes mesures facilitaran el vot de la gent gran i els col·lectius de risc, que poden sentir-se empesos a l’abstenció pels riscos epidemiològics de votar en un sol dia, per una possible acumulació de gent, entre d’altres”, han defensat.

Per tot plegat, Demòcrates ha emplaçat les formacions polítiques a explorar la possibilitat de fer d'”urgència” una llei electoral catalana parcial abans que es dissolgui la cambra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut