Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Demòcrates demana que es pugui votar durant una setmana i de forma universal el 14-F

La formació emplaça el Govern a activar “tots els mecanismes legals” per garantir el vot anticipat

Agències 25/11/2020
Pla general dels portaveus de Demòcrates Titón Laïlla i Antoni Castellà el 26 de setembre del 2020. (horitzontal)

Demòcrates ha reclamat al Govern aquest dimecres que a les eleccions del 14-F es pugui votar durant una setmana de forma “universal” en qualsevol centre de votació. En un comunicat, la formació creu que el 8 de febrer es podrien obrir alguns col·legis electorals per permetre que la ciutadania voti amb “seguretat” i “promovent” la participació. La formació considera que si l’1-O es va establir un cens universal que va funcionar “molt bé”, fer-ho ara facilitaria a la ciutadania votar en qualsevol dels locals habilitats. La formació d’Antoni Castellà reclama així a l’executiu català que activi “tots els mecanismes legals” per poder realitzar el vot anticipat als comicis del febrer.

“És un problema tecnològic menor, ja es va fer per l’1-O, malgrat tots els impediments que ens vàrem trobar amb els bloquejos per part de qui no volia permetre que poguéssim votar. I és l’única manera real de garantir que les votacions s’efectuen amb totes les mesures de seguretat adequades”, han sostingut.

“Aquestes mesures facilitaran el vot de la gent gran i els col·lectius de risc, que poden sentir-se empesos a l’abstenció pels riscos epidemiològics de votar en un sol dia, per una possible acumulació de gent, entre d’altres”, han defensat.

Per tot plegat, Demòcrates ha emplaçat les formacions polítiques a explorar la possibilitat de fer d'”urgència” una llei electoral catalana parcial abans que es dissolgui la cambra.