Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Democracy4All reclama que el metavers no sigui només domini de grans corporacions com Facebook

|

- Publicitat -

Una setantena de ponents de més de 30 països s’uneixen a Barcelona a la tercera edició del congrés Democray4All per debatre el futur de la democràcia digital i per reclamar que els nous espais, com el metavers, no siguin només domini de grans corporacions com Facebook, que recentment ha canviat el seu nom a Meta.

El congrés se celebra aquest dijous i aquest divendres a la Casa Llotja de Mar i comptarà amb les intervencions del secretari general de la Cambra de Comerç Internacional , John W.H Denton, el ministre de Justícia de la micronació Liberland, Michal Ptacnik, o l’eurodiputada especialista en intel·ligència Artificial Eva Kalli. A banda de les conferències, hi ha una zona d’estands on 9 empreses exposen les seves solucions la meitat de les quals establertes a Catalunya.

Publicitat

Una d’aquestes companyies que s’ha desplaçat a la Llotja de Mar per exposar el seu projecte és la plataforma Vocdoni, que es va crear fa més de tres anys amb l’objectiu de fer les votacions més segures, verificables i escalables gràcies a l’ús de la tecnologia blockchain (“cadena de blocs”). A diferència d’altres aplicacions, aquesta plataforma treballa amb un codi obert i permet que usuaris de tot el món puguin millorar els aspectes que considerin, ha explicat la portaveu de l’empresa, Marta Sancho.

L’esdeveniment, que busca consolidar el blockchain com una eina útil per a millorar la qualitat democràtica de la societat, compta amb el suport de la Unió Europea, la Generalitat, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Centre Blockchain de Catalunya o la Fundació i2Cat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut