Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Debat Constituent denuncia la negativa de TV3 i Catalunya Ràdio a emetre la seva campanya: “Coarta l’expressió política”

|

- Publicitat -

Debat Constituent ha emès un comunicat per denunciar que TV3 i Catalunya Ràdio han rebutjat l’emissió d’una campanya publicitària per donar a conèixer l’associació. De fet, Lluís Llach, un dels membres, havia alertat recentment a les xarxes que els mitjans públics volien censurar l’anunci.

Ara, des de la CCMA al·leguen que els anuncis vulneren la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya, que prohibeix la “publicitat política” fora dels períodes de campanya electoral. Debat Constituent considera que aquesta decisió “limita els drets fonamentals d’expressió i informació” en tant que “la ciutadania fa política i com a agent actiu públic té dret a utilitzar els mitjans de comunicació públics igual com fa amb els privats”.

Publicitat

Així mateix, el comunicat carrega contra la llei de 2005 que empara la negativa de TV3 i Catalunya Ràdio a emetre la campanya, perquè “ha quedat completament obsoleta i coarta l’expressió política de la ciutadania al marge dels partits en època no electoral”.

Debat Constituent també fa una crida al CAC, partits polítics i direccions del CCMA a obrir un debat amb la societat per veure si aquesta norma s’adequa al context actual. Debat Constituent veu totalment “injustificada” la decisió de TV3 i Catalunya Ràdio, ja que l’únic objectiu de la campanya és donar a conèixer la tasca que duu a terme l’associació i convidar la ciutadania a connectar-se a la seva pàgina web.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut