Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Davant l’escàndol, Batet proposa una rebaixa de la majoria per configurar la Comissió de Secrets Oficials

|

- Publicitat -

La presidenta del Congreso, Meritxell Batet, portarà a la mesa i a la junta de portaveus una resolució per poder rebaixar la majoria per a la configuració de la Comissió de Secrets Oficials, és a dir, per escollir els seus membres. Davant l’escàndol i la gravetat dels fets i la polèmica produïda pel ‘Catalangate’, el Gobierno s’ha posat les piles per assegurar-ne, no només la constitució immediata, sinó també la participació de tots els representants polítics. D’aquesta forma, intenta, sense gaire èxit, pal·liar la tensió produïda.

Publicitat

Així doncs, podran entrar a formar part de la comissió els partits d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya i EH Bildu. El fet era impensable fa menys d’una setmana, a causa del vet que el PP ha fet fins ara a la presència de formacions independentistes. La nova modificació ho permet esquivar.

D’aquesta forma, l’elecció passa a ser que els membres poden ser elegits per majoria absoluta (176 diputats) en comptes de la majoria de tres cinquenes parts actual (210 diputats).

Per primera vegada, es modificarà la resolució de Presidència que va signar el socialista Manuel Marín l’any 2004.

Et pot interessar  Clatellot del Consell d'Europa a Espanya per l'ús de Pegasus: l'insta a compensar les víctimes i deixar enrere el secret d'estat
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial