Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Davant les denúncies d’assetjament sexual a militants de la JNC, Junts obre un expedient informatiu

|

- Publicitat -

L’exmilitant de la JNC Nil Garcia va destapat el cas de suposat assetjament sexual d’un càrrec de CDC a Tarragona a través del seu compte de Twitter. Una versió que han corroborat altres joves de la JNC, que denuncien que el polític “porta anys repetint el mateix patró”. Els fets, segons relata Garcia, es van donar fa 8 anys i, sense revelar-ne l’identitat, ha assegurat que l’assetjador tenia 50 anys i havia estat regidor d’una important ciutat.

Davant dels fets relatats, l’executiva de Junts ha decidit obrir expedient informatiu i traslladar la carpeta a la comissió de garanties del partit. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha relatat que el cas s’ha de tractar amb “sensibilitat, serenor i garanties” dins la comissió de garanties. Tot i això, el mateix portaveu no ha pogut assegurar a hores d’ara si el presumpte abusador ha estat suspès o no de militància del partit.

Publicitat

D’altra banda, el secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, també ha expressat el seu suport. Ho fa a través d’una piulada: “Expresso el meu suport i el de la JNC a les persones afectades i em poso a la seva disposició per tal d’esclarir els fets i actuar en conseqüència” i afegeix “tolerància zero amb l’assetjament”.

Arran que el Nil fes pública la seva experiència, un altre militant també va compartir la seva a xarxes, Àngel Segura, va dir que ell no ho havia fet públic perquè, ja que assegura “no havia anat més enllà d’algunes converses pujades de to o ‘estranyes’ que ens generaven molta incomoditat”. Segura és coordinador de Territori i Medi Ambient de Junts a Sant Cugat, conseller nacional de la JNC i cap local de la JNC de Sant Cugat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut