Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Davant les concessions hidroelèctriques Jordà anuncia una revisió “per detectar si n’hi ha que es poden extingir”

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha anunciat que es farà una revisió de les concessions de les centrals hidroelèctriques de Catalunya per detectar si hi ha “irregularitats” i veure si n’hi ha que s’han d’extingir. Ho ha explicat en una interpel·lació de la CUP-NCG al Parlament. Ha dit que el Departament ja ha licitat la revisió, que serà “extremadament exhaustiva”, perquè repararà en tots els documents històrics de 230 concessions d’hidroelèctriques de les conques internes catalanes. Hi ha algun cas, segons Jordà, en què la documentació data del 1800. “Cal una revisió arxivística i una anàlisi tècnica i jurídica per saber si alguna d’aquestes concessions es pot revertir”, ha detallat.

Jordà també ha dit que l’energètica pública, que serà “un puntal clau” per a canviar el model energètic del país, hauria d’entrar en la gestió de les centrals de les quals en caduquin les concessions.

Publicitat

La consellera ha dit que hi ha 15 concessions de centrals hidroelèctriques que caduquen, a priori, els pròxims anys. Concretament, tres caduquen en els propers deu anys i 12, als 20. La resta, fins al 2061.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut