Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Davant l’atac amb míssils a l’estació de tren de Kramatorsk, Zelenski: “Rússia és un mal que no té límits”

|

- Publicitat -

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha acusat les forces russes d’agredir “cínicament” la població civil després de l’atac rus d’aquest divendres contra l’estació de tren de Kramatorsk, que hauria deixat més d’una trentena de morts. “Rússia és un mal que no té límits”, ha expressat Zelenski en un comunicat. Segons el líder ucraïnès, les tropes russes “no tenen coratge” per enfrontar-se en el camp de batalla i per això carreguen contra els civils. No obstant això, des del ministeri de Defensa de Rússia neguen la responsabilitat de l’atac. Segons el ministeri, el míssil de l’atac “només és utilitzat per l’exèrcit de Kíiv”. Des de la capital d’Ucraïna, la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, ha titllat l’atac de “menyspreable”.

“L’atac amb míssils d’aquest matí a una estació de tren feta servir per a l’evacuació de civils a Ucraïna és menyspreable”, ha dit la presidenta de l’executiu comunitari. Des de Kíiv, on ha viatjat amb l’Alt Representant d’Exteriors de la UE, Josep Borrell, Von der Leyen ha assegurat que oferirà el seu condol “personalment” al president Zelenski. “Els meus pensaments estan amb els familiars de les víctimes”, ha afegit l’alemanya en un missatge a les xarxes socials.

Publicitat

El cap de la diplomàcia de la UE, Josep Borrell, també ha condemnat l’agressió “indiscriminada” i ha expressat que ha estat “un altre intent de tancar les vies d’escapament als qui fugen d’una guerra injustificada i que causa patiment humà”.

Per la seva banda, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha subratllat “l’horror” de l’atac amb míssils per part de Moscou i ha apuntat que “cal actuar”. “Més sancions a Rússia i més armes a Ucraïna estan en marxa”, ha anunciat Michel. El president del Consell Europeu també ha assenyalat en el seu compte de Twitter que Rússia està “intensificant” les seves operacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut