Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Darias es planteja tornar a allargar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig

Insisteix que el vaccí d’AstraZeneca és “segur” però que cal actuar amb “prudència” i seguir les recomanacions de l’Agència Europea del Medicament

Avatar
Agències 12/03/2021
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant el Consell Interterritorial de Salut del dimecres 10 de març.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no ha descartat allargar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig en funció dels indicadors. “Ho hem de veure. Ara en el que estem és en seguir baixant la incidència acumulada, hem de seguir baixant-la, l’objectiu és arribar a 50” casos per 100.000 habitants, ha dit Darias aquest divendres al matí en una entrevista a RNE. Sobre la vacuna d’AstraZeneca, la titular de Sanitat ha assegurat que és “segura” i ha defensat que cal actuar amb “prudència” i seguir les recomanacions de l’Agència Europea del Medicament. Darias ha explicat que el lot que està sota sospita del vaccí d’Oxford ja s’ha inoculat a Espanya però ha fet una crida a la “tranquil·litat”.

Darias ha remarcat que dels casos de trombosi detectats que han portat diversos països europeus a aturar la vacunació n’hi ha més de persones que no han rebut la vacuna que de pacients a qui se’ls ha inoculat. La ministra de Sanitat ha insistit que no s’ha demostrat una “relació causal”.