Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Dante Fachín demostra que hi ha casos de contractes reiterats molt més flagrants que els de Borràs

Amb una simple recerca, Fachín confirma la possible persecució judicial a l’independentisme mitjançant el funcionament de la Llei de Contractes: “Hi ha casos que afecten administracions en mans de TOTS els partits”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 26/06/2020
Albano Dante Fachín, exdiputat del Parlament / ACN

Després de la votació del suplicatori de Laura Borràs, el redactor de la plataforma Octuvre, Albano-Dante Fachín, ha demostrat amb una simple recerca, que el cas de Borràs és una minúcia en comparació amb altres institucions importants que han fet el tipus de contractes pels quals s’acusa Borràs i se l’està perseguint. “Ara cal parlar de la Llei de Contractes”, diu Fachín en un fil a Twitter, i compara la suposada activitat de Borràs (13 contractes reiterats en 3 exercicis), amb una infinitat de contractes del mateix tipus fets per institucions com el Departament de Justícia o l’Ajuntament de Barcelona.

Els números parlen per si sols: Justícia va fer 982 contractes en 2 exercicis, i l’Ajuntament de Barcelona té 64 contractes menors “adjudicats 1 euro per sota el límit… això va requerir contactes entre Ajuntament i proveïdor per ajustar els preus a la normativa”.

La conclusió de Fachín és que aquests contractes “afecten administracions en mans de tots els partits”, i “si l’Estat decideix ampliar en les administracions governades per l’independentisme una lectura restrictiva com la utilitzada amb la ILC, la porta que s’acaba d’obrir es pot emportar per davant centenars de càrrecs polítics de tots els partits”. Amb tot, si es pren al peu de la lletra la Llei de Contractes, “l’independentisme s’ha de preparar per demanar dimissions massives a les seves pròpies files”.

Relacionats