Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

La CUP retreu a JxCat i a ERC que no han estat a l’altura de la suspensió de diputats

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha retret aquest dijous al matí a JxCat i a ERC que no han estat a l’alçada de les circumstàncies alhora de tractar […]

Marina Almansa 11/10/2018
Carles Riera, diputat de la CUP

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha retret aquest dijous al matí a JxCat i a ERC que no han estat a l’alçada de les circumstàncies alhora de tractar la suspensió dels diputats presos i a l’exili mentre que ha matissat titllant d'”indignes” les suspensions. “El Parlament no defensa els drets polítics”, ha dit.

Riera també ha dedicat part de la intervenció de la sessió de control al Parlament sobre la Comissió de Drets Cvils a denunciar la repressió i ha assegurat que “el 155 ha estat l’acte més greu del franquisme” alhora que “l’1-O ha estat la revolta democràtica més important d’Europa i la major repressió de drets que el continent ha viscut en les últimes dècades atiat per l’hereu del franquisme i monarca espanyol”.

El cupaire ha criticat que el gobierno “no només no ha fet autocrítica sinó que segueixen negant els fets” i, ha afegit, han condecorat al “virrei Millo”.

Així doncs, el grup de la CUP, aportarà un enfocament a la Comissió on plantejarà tota mena de vulneracions vinguin d’on vinguin, també les càrregues contra els antifeixistes del 29-S, ha conclòs.