Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La CUP defensarà “una nova economia catalana” que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

Proposen desenvolupar una planificació econòmica enfocada a la transformació ecològica, la nacionalització de sectors essencials i la redistribució de la riquesa

|

- Publicitat -

La CUP plantejarà una “nova economia catalana” a la campanya per les eleccions del 12 de maig. Els anticapitalistes apostaran per un model econòmic per “garantir drets essencials” i el contraposaran a l’actual Govern, que consideren que ha tirat endavant “una agenda d’impuls de les macroinfraestructures i macroesdeveniments per sostenir un model basat en el turisme i la precarització”. A més, creuen que aquest camí precisament ajudarà a avançar cap a la independència perquè es constatarà que aquest plantejament no té encaix dins l’estat espanyol. Fonts de la CUP afirmen que condicionaran la seva política de pactes després de les eleccions a complir aquestes condicions i constatar que hi ha “un canvi de rumb”.

La CUP vol centrar la campanya a desplegar el que consideren que ha de ser “la nova economia catalana”. Algunes de les propostes en què posaran el focus són la Renda Bàsica Universal, l’energètica pública i la distribuïdora pública, així com l’enfortiment de serveis públics com la sanitat i l’educació i un pla per resoldre la crisi habitacional. Per tot plegat, proposen desenvolupar una planificació econòmica que camini cap a la transformació ecològica, la nacionalització dels sectors essencials i la redistribució de la riquesa.

Publicitat

Tot i això, assumeixen que aquest marc no és possible dins l’Estat i per això plantegen aquesta nova economia com un pas cap a la independència. De fet, consideren que serà justament amb un estat propi que es podrà desplegar plenament aquest model.

En clau independentista, creuen que cal obrir “un nou cicle polític” que trenqui amb proclames “obsoletes” i “idees fal·laces” com la transició “de la llei a la llei” o al garantia d’un suposat suport d’Europa a la independència. Paral·lelament a aquest camí de garantia de drets, consideren que cal reconstruir el moviment popular i independentista perquè sigui “el més ampli possible”. A banda, també volen posar l’accent en la defensa de la llengua catalana en un context en què es troba “amenaçada”.

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"

Pressupost de campanya

La CUP té 404.725 euros pressupostats per a la campanya electorals. D’aquests, 400.000 són l’aportació que fa el partit a la campanya, i els 4.725 restants són donacions.

El gruix del pressupost està destinat a la comunicació, la publicitat i la premsa, amb 347.025 euros, que es divideixen en 215.000 euros en mailing electoral i en 132.025 euros en publicitat i premsa. Gastaran 40.500 euros en actes de campanya i 9.000 en persones contractades per a la campanya electoral. Tindran 8.200 euros de despeses administratives.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut