Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La CUP denuncia amenaces de mort de l’extrema dreta i convoca una concentració al costat de l’acte de Vox a plaça Espanya

Un cupaire d'Horta-Guinardó s'ha trobat dues bales a la bústia

|

- Publicitat -
La CUP de Barcelona ha denunciat amenaces de mort per part de l’extrema dreta i ha convocat una concentració al costat de l’acte que Vox té previst celebrar dissabte a plaça Espanya. Joan Melenchon, membre de la CUP d’Horta-Guinardó, s’ha trobat dues bales a la bústia i ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra. Tot i que no pot assegurar-ho amb certesa, sospita que l’autor de l’amenaça prové de l’entorn de l’extrema dreta, ja que els cupaires són actius denunciant i boicotejant els actes de Vox a la ciutat. “Davant de l’acte de Vox de dissabte ens hi trobaran de cara. Només plantant cara al carrer i no deixant que tingui cap espai a l’espai públic entendrem que podem combatre l’extrema dreta”, ha exclamat la regidora Maria Rovira. Els anticapitalistes han convocat a dos quarts d’onze a la confluència de la plaça Espanya amb el carrer Tarragona. L’acte de Vox està previst a les 12 a la mateixa plaça.

 

Melenchon ha constatat que l’extrema dreta “no dubta a amenaçar de mort” la CUP perquè la seva feina “els molesta”. També ha aprofitat per tornar a criticar les declaracions del candidat del PSC, Jaume Collboni, que va equiparar els anticapitalistes amb Vox. Rovira, per la seva part, ha defensat la necessitat que el conjunt de la classe treballadora s’uneixi des del carrer per plantar cara a l’extrema dreta i “fer allò que els partits no estan fent i que les lleis actuals permeten, ja que deixen que aquests partits i organitzacions d’extrema dreta puguin campar impunement pels carrers”.

Publicitat

Reguant i Baños demanen anul·lar la sanció per negar-se a respondre Vox al Suprem al·legant “objecció de consciència”

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

D’altra banda, la regidora Eulàlia Reguant i l’exdiputat de la CUP Antonio Baños han presentat un recurs al Tribunal Suprem per demanar la nul·litat de les sancions per negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés. Els dos, citats com a testimonis per l’acusació popular del partit d’ultradreta i també per algunes defenses, han al·legat “objecció de consciència” per no pagar una multa de 2.500 euros per no voler contestar. En roda de premsa aquest dimarts al matí, Reguant i el seu advocat, Daniel Amelang, han explicat que respondre a les preguntes “d’un partit xenòfob i masclista” suposaven a la regidora “un perjudici moral”. La cupaire ha assegurat que el seu partit “farà tot el possible perquè no es normalitzi” la presència de Vox en aquest judici.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut