Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Cunillera exigeix la humiliació dels presos polítics

Cunillera una veterana política que ha treballat a les clavegueres ACN Barcelona .- La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat partidària de l’indult als polítics empresonats […]

Redacció
Redacció 22/09/2018

Cunillera una veterana política que ha treballat a les clavegueres

ACN Barcelona .- La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat partidària de l’indult als polítics empresonats en cas de condemna. “Per concedir un indult hi ha d’haver una sentència ferma i hi ha d’haver una petició igual de ferma del que accepta la sentència. Si es demana l’indult jo en soc partidària, clar. Però l’han de demanar”, ha reflexionat en veu alta Cunillera en una entrevista aquest dissabte al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. En paral·lel, la delegada del govern espanyol a Catalunya ha titllat de “desafortunats” els comentaris insultants contra l’independentisme –definits com a ‘colpistes’ i ‘nazis’- en el xat de jutges del CGPJ. “No m’han agradat, però són comentaris en l’àmbit privat. I crec que no posen en qüestió la tasca judicial”, ha assenyalat Cunillera, que també ha volgut posar en valor l’actual “ambient diferent per negociar” entre els governs espanyol i català.

Cunillera parla d’una situació millor però fins al moment cap gest efectiu

De fet, la delegada del govern espanyol a Catalunya ha parlat d’una atmosfera “molt més tranquil·la i sense imposicions” i ha assenyalat que el nou president espanyol ha complert la seva paraula “lliurant-nos de Rajoy”. Ara bé, Cunillera reitera que el diàleg entre l’Estat i Catalunya s’ha de situar forçosament en el marc de la Constitució. “La Generalitat posa unes demandes que sap que no contempla la Constitució i que, per tant, són impossibles d’encabir”, ha recordat Cunillera, que ha defensat que el govern del PSOE “ofereix ara una reforma de la Constitució i un aprofundiment de l’autogovern de Catalunya”. “Oferim coses que d’entrada la Generalitat diu que no, però crec que en general ells saben que aquest és el camí”, ha comentat la delegada del govern espanyol a Catalunya. Cunillera ha reclamat al Govern que “no infringeixi la llei” però ha lamentat que “sovint les promeses es trenquen”.

Cunillera amenaça amb un nou 155

“Tant de bo mai més es trenqui la llei i mai més es torni a aplicar un 155. Si no es trenca la llei, clar que el descarto. Ara, si es trenca, tot està obert”, ha conclòs la delegada del govern a Catalunya.