Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Cunillera dona a entendre que “hi ha actors polítics que tenen la voluntat que la taula de diàleg no acabi bé”

La delegada del govern espanyol a Catalunya ha considerat que l’assistència de Sánchez és una “polèmica artificial” i ha valorat que s’hagin desestimat al Tribunal Europeu de Drets Humans els dos primers recursos contra les càrregues policials de l’1-O

Agències 08/09/2021

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que “s’hauria de deixar de banda”, “democràticament”, aquells actors polítics que “tinguin la voluntat que la taula de diàleg no acabi bé”. En una entrevista a SER Catalunya, Cunillera ha demanat “anar a buscar els acords” i que hi hagi “voluntat de tirar endavant”. I vol que la trobada de l’espai de negociació, previst per la setmana que ve a Barcelona, no es prengui com una novetat, sinó “com una continuïtat de la nostra voluntat que el diàleg existeixi i sigui fructífer”. Cunillera, que desitja “una llarga vida” a la taula de negociació, considera que la presència o no de Pedro Sánchez és “una polèmica artificial”.

La delegada de l’executiu espanyol a Catalunya també ha admès que li “dol” que l’independentisme “menyspreï” acords o compensacions del govern espanyol a Catalunya: “Algú pot considerar que són una medalla per a ell, però el nostre objectiu és que sigui un benefici de la ciutadania”.

Cunillera també ha valorat que el Tribunal Europeu de Drets Humans hagi desestimat els dos primers recursos per les càrregues policials durant l’1-O. “Sempre es fixa tot a la justícia europea, com si l’espanyola no en fos una part; si tant hi creiem, a celebrar-ho”, ha etzibat.

Finalment, sobre l’ampliació de l’Aeroport del Prat i la posició del Govern, Cunillera ha recordat que hi ha “acords de govern a govern” i que els “vinculen”: “Si l’altra part que ha signat aquest acord té dubtes, o si no els vincula aquest acord, que ho diguin”, ha manifestat