Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cunillera normalitza les detencions de Girona

La Delegada del Gobierno nega que Salellas no pogués accedir a la comissaria per parlar català

|

- Publicitat -

Gairebé una setmana més tard de la ràtzia policial a Girona, les detencions de 16 persones -entre ells, dos alcaldes de la CUP i activistes i membres del CDR-, la delegada del Gobierno trenca el silenci eixordador i intenta donar explicacions de què va passar i com es va coordinar la repressió policial. Teresa Cunillera ha assegurat que “no hi va haver cap irregularitat en les detencions” perquè el jutge n’era plenament conscient però sí que afirma que “s’intentarà explicar millor la pròxima vegada”, encara que matisa que el Ministerio va enviar una nota de premsa aclarint els fets.

Sobre les detencions sense citació, Cunillera ha subratllat en una entrevista a Els Matins de TV3 que, en algunes ocasions, els investigats havien insinuat que “si els arribava la citació no s’hi presentarien” i és per això que es va apostar per les detencions a la porta de casa, tot i que Cunillera ha reiterat “que van ser emparades per la llei”. Respecte a la persona que està confinada a la UdG i ha de ser detinguda, Cunillera ha reiterat que “no en sap res”.

Publicitat

El català a la comissaria

Per altra banda, la Delegada del Gobierno, ha desmentit que l’advocat Salellas no pogués entrar a la comissaria per parlar català. Cunillera ha assegurat que el policia que estava a la porta “era agent de reforç”, no era català i “no el va entendre”. Tot i això, la socialista ha remarcat que “no va poder accedir perquè aleshores no representava a cap investigat”.

L'”A por ellos” extremeny

La Delegada ha assegurat que no li ha agradat la votació contra l’autonomia catalana del Parlament extremeny. Cunillera també ha aprofitat per etzibar que “ja coneixem què passa quan una regió fa política a través de les emocions”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut