Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Cunillera defuig concretar la importància que tindrà el català en la llei audiovisual

|

- Publicitat -

La delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que ERC aprovarà els pressupostos de l’Estat. “A Catalunya li convé que hi hagi pressupostos. A un govern responsable com l’actual li interessa que hi hagi pressupostos de l’Estat”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. En aquest sentit, ha avisat que si no hi ha comptes, les polítiques que estan en marxa “quedaran aturades”. D’altra banda, sobre la llei audiovisual espanyola, Cunillera ha afirmat que serà respectuosa amb el català. “Tot el que sigui respecte a la pluralitat és bo”, ha afegit sense concretar si s’hauria d’establir un percentatge de català a les plataformes audiovisuals. De fet, a l’entrevista amb Gemma Nierga, Cunillera s’ha mostrat clarament reticent, recordant que “vostè està entrevistant a la delegada del govern”, com si el tema del percentatge català a les plataformes no anés amb ella.

Publicitat

Cunillera assegura que és “realista” creure que ERC acabarà aprovant els pressupostos estatals. En canvi, ha dit que no li consta que s’estigui negociant aquesta qüestió amb Junts.

Pel que fa a la vinculació d’Arnaldo Otegi entre pressupostos i la sortida de presó de 200 presos d’ETA, Cunillera creu que aquestes declaracions són un “excés”. I ha afegit que el líder de Bildu sap que el debat dels comptes “no va d’això”. “No hi ha possibilitats reals que això es pugui produir”, ha conclòs.

Et pot interessar  Cultura i l'Idescat impulsen una macroenquesta sobre les llengües de Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió