Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

Cunillera defuig concretar la importància que tindrà el català en la llei audiovisual

|

- Publicitat -

La delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que ERC aprovarà els pressupostos de l’Estat. “A Catalunya li convé que hi hagi pressupostos. A un govern responsable com l’actual li interessa que hi hagi pressupostos de l’Estat”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. En aquest sentit, ha avisat que si no hi ha comptes, les polítiques que estan en marxa “quedaran aturades”. D’altra banda, sobre la llei audiovisual espanyola, Cunillera ha afirmat que serà respectuosa amb el català. “Tot el que sigui respecte a la pluralitat és bo”, ha afegit sense concretar si s’hauria d’establir un percentatge de català a les plataformes audiovisuals. De fet, a l’entrevista amb Gemma Nierga, Cunillera s’ha mostrat clarament reticent, recordant que “vostè està entrevistant a la delegada del govern”, com si el tema del percentatge català a les plataformes no anés amb ella.

Cunillera assegura que és “realista” creure que ERC acabarà aprovant els pressupostos estatals. En canvi, ha dit que no li consta que s’estigui negociant aquesta qüestió amb Junts.

Publicitat

Pel que fa a la vinculació d’Arnaldo Otegi entre pressupostos i la sortida de presó de 200 presos d’ETA, Cunillera creu que aquestes declaracions són un “excés”. I ha afegit que el líder de Bildu sap que el debat dels comptes “no va d’això”. “No hi ha possibilitats reals que això es pugui produir”, ha conclòs.

Et pot interessar  Òmnium veu "insuficients" els cursos per atendre els 2,3 milions de persones que volen aprendre o millorar el català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut