Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Cultura revela la preocupant diferència entre el nombre de llibres en castellà i català de les biblioteques

|

- Publicitat -

Les biblioteques públiques de Catalunya tenen molts més llibres en castellà que en llengua catalana. Així es desprèn de la resposta parlamentària de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, compartida pel diari Nació Digital. A partir de la informació facilitada pel catàleg de biblioteques públiques Atena, la qual registra més d’un milió de llibres, la conclusió és que gairebé 650.000 són en castellà, 250.000 en català, i la resta en altres idiomes com l’anglès, el francès o l’alemany.

Publicitat

Per tant, només un de cada quatre llibres de les biblioteques públiques es pot trobar en català, representant el 24,8% del total.

Malgrat tot, des del Departament de Cultura matisen que les xifres esdevenen a partir de la necessitat dels usuaris de les biblioteques i de la disponibilitat de títols al mercat, fent que el 2020 la producció catalana o occitana arribés al 13,5%.

També remarquen que el nombre total de llibres en català es veu molt reduit, ja que “el 98’7 % del que s’edita en català és novel·la (ficció), i això vol dir que la resta de disciplines (no ficció) només queda coberta pel castellà”.

Finalment, Cultura també va publicar la partida pressupostària destinada a “l’adquisició de novetats editorials en català o en occità destinades a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per a l’any 2021”, arribant a un total de 3,4 milions d’euros.

 

 

Et pot interessar  VIDEO | L'actor Sergi López se suma a la campanya 'Say Yes' i demana a Macron que França accepti l'oficialitat del català a la UE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió