Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuixart denuncia al Consell de Drets Humans de l’ONU que “la repressió” d’Espanya a “no s’ha acabat”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Jordi Cuixart ha denunciat al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que “la repressió” d’Espanya a l’independentisme “no s’ha acabat”. “He passat gairebé quatre anys a la presó”, s’ha queixat aquest dijous en una intervenció telemàtica. És la primera vegada que Cuixart parla al Consell de Drets Humans de l’ONU i ho ha aprofitat per alertar del “centenar” de ciutadans que tenen causes obertes “per participar en protestes pacífiques” vinculades al referèndum. Per això, el president d’Òmnium ha exigit al relator especial sobre el Dret de Reunió Pacífica de l’ONU, Clement Voulé, que pressioni l’Estat per fer “iniciar un procés legal d’amnistia” per a tots els encausats per l’1-O.

“Li demano que faci complir a Espanya els seus compromisos internacionals”, ha reclamat a Voulé, que compareixia aquest dijous a la sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU per presentar el seu informe anual sobre el dret de protesta pacífica al món, on recull les queixes per “l’ús excessiu de la força policial” a l’estat espanyol. Tanmateix, no menciona el cas de Cuixart o dels altres líders independentistes indultats.

Publicitat

Cuixart ha avisat al relator que “si es permet la repressió política en un estat democràtic com l’espanyol” els països autoritaris se sentiran “legitimats en les seves pràctiques antidemocràtiques”.

“Nosaltres, la societat civil, no deixarem de protestar mai. Defensar els drets humans a Barcelona també és fer-ho a Hong Kong, Bogotà o el Caire. És per això que ho tornarem a fer”, ha conclòs.

Et pot interessar  Antich insta els partits a donar "atenció prioritària" a la "defensa de la llengua catalana"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut