Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Cuixart demana el confinament total i critica “la sagrada unitat d’Espanya”

El líder d’Òmnium considera “miserable i immoral” el pressupost militar en una carta als associats

Avatar
Agències 25/03/2020

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat que es confini tota la població per evitar la propagació del coronavirus i ha assenyalat que “més hores de discurs no evitaran contagis”. “El patriotisme d’estat ha de deixar pas al coratge polític”, ha reclamat en una carta dirigida als socis de l’entitat. Cuixart ha criticat el paper que ha adquirit l’exèrcit des de la declaració de l’estat d’alarma i ha lamentat que “la sagrada unitat d’Espanya no s’imposa només a les llibertats col·lectives, sinó també a l’exigència mèdica.

“Els únics a qui devem obediència aquests dies són als professionals sanitaris i dels serveis que s’hi deixen la pell en condicions extremes”, ha assegurat. A més, ha considerat “miserable i immoral” el pressupost militar de 8.000 milions d’euros anuals.

Cuixart també ha llançat un missatge d’optimisme i ha fet una crida a “viure cada moment present com a un moment complaent”. “Estigueu ben atents, perquè rere cada contratemps hi ha un aprenentatge i una oportunitat de millora”, ha afirmat el líder d’Òmnium, empresonat a Lledoners. També ha apel·lat els socis a sentir-se “vius” com a “un dels millors antídots contra la frustració”. Al sector cultural, afectat per la cancel·lació d’esdeveniments i també de la festa de Sant Jordi, els ha traslladat el compromís de l’entitat: “Compteu amb nosaltres en aquesta lluita compartida”, ha dit, “perquè la cultura és la quotidianitat dels valors en els quals ens movem per la vida”.

Relacionats