Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Cuixart crida a “salvar les lletres”: “Regalar un llibre no havia estat mai tan important”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida a “salvar les lletres” i ha instat la ciutadania a participar de la iniciativa ‘Llibreries Obertes’, que pretén incentivar la compra de llibres en aquests establiments de cara a Sant Jordi. Ho ha fet en una carta dirigida als socis d’Òmnium, als quals ha traslladat que “regalar un llibre no havia estat mai tan important”. A la missiva, escrita des de la presó de Lledoners, Cuixart hi escriu que cada llibre comprat “és un gest de fraternitat i sobretot la millor inversió per a les generacions que vindran”. “La cultura ens fa més humans i en un Sant Jordi excepcional hem d’enfortir la llibertat”, hi diu.

Cuixart ha fet aquestes reflexions i ha lloat la societat civil enfront de l’Estat, al qual ha acusat d’emprar eines pròpies del segle XIX. “Un país no s’aixeca amb borbons ni músiques militars, sinó amb el compromís de la societat civil que s’estén arreu”, ha assegurat el líder d’Òmnium, que ha lamentat que “hi ha qui s’erigeix en una potestat divina per decidir el nostre futur i pretén que ens abandonem a la seva sort”. “Només una societat crítica, valenta i transgressora garantirà un futur equitatiu per a tothom”, ha conclòs.

Publicitat

També s’ha referit a la lluita contra el coronavirus i ha expressat el seu “sentiment d’autoestima gegant per formar part d’una societat unida en la diversitat”. A banda de reconèixer la feina dels sanitaris i els treballadors que s’enfronten a la pandèmia en primera línia, ha proposat fer un gran homenatge a la gent gran per lloar els qui “ho van donar tot” per a les generacions posteriors. “El seu llegat és el millor exemple per als nostres fills confinats”, ha
afirmat.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut