Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cuixart celebra el procés judicial contra Martín Villa: “Va ser un criminal amb delictes de sang”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha celebrat el procés judicial obert a Argentina contra l’exministre Rodolfo Martín Villa en la seva intervenció aquest diumenge al II Congrés Mundial per la Pau, organitzat per l’International Peace Bureau. “Finalment ha estat processat pels tribunals argentins com un criminal, que és el que va ser amb delictes de sang i amb morts a les seves espatlles”, ha dit Cuixart l’endemà de conèixer-se la decisió de la jutgessa María Servini de processar l’exministre per quatre homicidis entre 1976 i 1978. El líder d’Òmnium ha parlat de la Transició espanyola i ha criticat que la Llei d’Amnistia d’aleshores fos en realitat “una llei del perdó contra aquells que van cometre crims contra la humanitat”.

El president d’Òmnium ha participat en la taula rodona “Mediterrània: Horitzons tensos. Com pot contribuir la societat civil a transformar conflictes?”, juntament amb Ghalia Djimi, líder de la societat civil saharaui pro-referendum i del moviment pro-drets humans, Lema Nazeeh: advocada internacional i líder del moviment no violent de Palestina, i Luca Gervasoni, director de Novact.

Publicitat

Cuixart també ha lamentat la “violència exercida” per l’Estat espanyol que té com a objectiu “intentar crear una fractura social en la societat catalana i entre la societat catalana i l’espanyola”. “Els polítics espanyols, així com els poders de l’estat i la intel·lectualitat espanyola, es neguen a veure l’evidència que a Catalunya hi ha un clam majoritari per exercir el dret a l’autodeterminació”, ha assegurat.

El president d’Òmnium Cultural també ha defensat la necessitat d’un estat propi per ser la “manera més eficient de fer front a les desigualtats socials” i ha recordat que encara hi ha més de 3.500 represaliats i exiliats, per això, ha remarcat que els indults “no són la solució al conflicte”.

Et pot interessar  Els intents per jutjar la mort de Puig Antich arriben a un cul-de-sac 50 anys després: "No podem fer absolutament res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut