Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Cuixart carrega contra el discurs de Felipe VI i anima a seguir treballant en la república

El president d’Òmnium Cultural diu que el monarca veu la diversitat com un “atac” a la unitat d’Espanya

Agències 25/12/2021
L'ofrena floral d'Òmnium Cultural a la tomba de Francesc Macià amb Jordi Cuixart, el 25 de desembre del 2021.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat seguir treballant en la república davant del discurs de Felipe VI d’aquest divendres, en què, ha assegurat, “renuncia de totes totes a ser part de la solució del conflicte”. En l’acte d’ofrena a la tomba del 122è president de la Generalitat, Francesc Macià, ha dit que el monarca no vol reconèixer la diversitat i la veu com un “atac” a la unitat de l’Estat.

Cuixart ha fet una “enèsima” crida a la unitat dels partits independentistes com a fórmula, ha remarcat, que portarà a la ciutadania a ser “lliures i iguals” tal com ho va “lluitar” el president Macià. El president d’Òmnium ha detallat que és el primer cop en quatre anys que pot assistir a l’ofrena i que el moment és “excepcional”.

Cuixart ha valorat el fet que Macià situés el català com a llengua oficial a Catalunya després de 1714 i ha dit que és un “exemple” a seguir pels governants pel seu “compromís, determinació, generositat i sentit d’estat”. Finalment, ha conclòs: “Hem de reafirmar-nos en tornar-ho a fer, en fer-ho junts i fer-ho millor”.