Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuixart carrega contra el discurs de Felipe VI i anima a seguir treballant en la república

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat seguir treballant en la república davant del discurs de Felipe VI d’aquest divendres, en què, ha assegurat, “renuncia de totes totes a ser part de la solució del conflicte”. En l’acte d’ofrena a la tomba del 122è president de la Generalitat, Francesc Macià, ha dit que el monarca no vol reconèixer la diversitat i la veu com un “atac” a la unitat de l’Estat.

Cuixart ha fet una “enèsima” crida a la unitat dels partits independentistes com a fórmula, ha remarcat, que portarà a la ciutadania a ser “lliures i iguals” tal com ho va “lluitar” el president Macià. El president d’Òmnium ha detallat que és el primer cop en quatre anys que pot assistir a l’ofrena i que el moment és “excepcional”.

Publicitat

Cuixart ha valorat el fet que Macià situés el català com a llengua oficial a Catalunya després de 1714 i ha dit que és un “exemple” a seguir pels governants pel seu “compromís, determinació, generositat i sentit d’estat”. Finalment, ha conclòs: “Hem de reafirmar-nos en tornar-ho a fer, en fer-ho junts i fer-ho millor”.

Et pot interessar  VIDEO | Òmnium encartella les capitals del país amb el lema 'Protestar no és terrorisme' a l'inici de la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut