Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuixart: “Aquest tercer grau efímer no és la solució de res”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha vaticinat aquest dijous que els tribunals tombaran el tercer grau als presos de l’1-O, per la qual cosa ha demanat “concentrat esforços” en l’amnistia.

Ho ha dit en un comunicat, després que les Juntes de Tractament de les presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses hagin proposat de nou classificar en tercer grau els nou presos polítics.

Publicitat

Cuixart ha pronosticat que aquest tercer grau “serà efímer i no és la solució de res”, i ha defensat que la seva prioritat no és sortir de la presó, sinó que es resolgui el conflicte: “Cap xantatge d’estat ens farà renunciar als drets fonamentals perquè l’única manera de poder sortir veritablement en llibertat és viure en un país lliure: amnistia, retorn dels exiliats i fi de la repressió”, ha afegit.

La classificació penitenciària de cada pres es revisa cada sis mesos, i el juliol les Juntes de Tractament de les presons ja van proposar aquest grau de semillibertat per tots els presos polítics: el Tribunal Supremo el va tombar el desembre pels nou en considerar-lo una mesura prematura, i la majoria no van arribar a utilitzar-lo, ja que va quedar suspès després dels recursos que va presentar la fiscalia de Sánchez.

Et pot interessar  Brussel·les recorda que elevar un cas com el de l’amnistia al TJUE suspèn el procés judicial a l’espera de la decisió
Publicitat

Opinió

Minut a Minut