Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Cuevillas veu un “inequívoc símptoma de pànic” davant dels judicis als manifestants de la sentència de l’1-O

Demanen 6 anys de presó a un home nord-americà que va ser detingut mentre buscava material en un contenidor

Àlex Huguet 13/02/2020
Pla curt del candidat de JxCat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas en una atenció als mitjans a la platja del Remolar, el 7 de novembre del 2019

L’advocat i diputat per JxCat al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, no ha pogut contenir el seu malestar davant la situació excepcional de repressió per part de l’estat que estan vivint molta gent innocent que només defensa els seus drets protestant per la injustícia de la sentència dels presos polítics.

El pròxim 20 de febrer se celebrarà el primer judici per un detingut durant les protestes de la sentència del procés, que fa mesos que està tancat a la presó de Brians per portar pots d’emblanquinador dental, un material inflamable que el feia sospitós de voler cremar el contenidor. El detingut, un home de trenta anys i d’origen nord-americà, està acusat d’un delicte de danys mitjançat incendi i també de desordres públics, però la realitat és que mai va arribar a fer res, el contenidor estava intacte.

Cuevillas ha volgut denunciar aquest primer judici qualificant-lo d’un acte de “repressió desbocada” i afirmant que aquests actes són un “inequívoc símptoma de pànic“.