Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Cuevillas matisa que sí que està disposat a assumir riscos “si les decisions de la Mesa poden reportar algun benefici polític”

|

- Publicitat -

Jaume Alonso Cuevillas ha enviat una carta al grup parlamentari de Junts matisant les controvertides declaracions que va fer a Vilaweb defensant que la Mesa del Parlament no tramiti propostes de resolució sobre el Rei o sobre l’autodeterminació, i en què parlava d’evitar que els inhabilitin “sense pena ni glòria per una bestiesa”. Les paraules del secretari segon de la Mesa van generar molt rebombori perquè es van interpretar com una crítica a la línia política de Junts i de la presidenta de la cambra, Laura Borràs.

Davant l’enrenou Cuevillas comença demanant “perdó” per haver utilitzat el terme “bestiesa” i aclareix que “es constrenyia exclusivament al fet de provocar el risc d’inhabilitacions per tramitar resolucions merament declaratives i sense cap eficàcia jurídica. Segurament era poc rellevant en una conversa de més de 90 minuts. Podríem dir que, dins el context, era una simple anècdota, o fins i tot una relliscada, però el cert és que en aparèixer al titular publicat genera una polèmica que contamina la resta. Sembla en tot cas clar que vaig pecar d’imprudent”. Afegeix que “lamento si algú s’ha pogut molestar” i assegura que “no era cap retret a res ni a ningú”.

Publicitat

El text que el mateix Cuevillas ha fet públic amb un tuit també defensa que “sóc partidari de mantenir la confrontació amb l’Estat però, al meu entendre, ha de ser una confrontació intel·ligent i no merament simbòlica. Per això no sóc pàrtidari de tramitar declaracions merament declaratives que puguin comportar inhabilitacions gratuïtes sense cap benefici polític tangible. Una altra cosa és si la decisió de la Mesa, amb risc d’inhabilitació inclòs, pot reportar algun benefici polític (per exemple, investir un President malgrat la prohibició del TC o defensar la prevalença del Reglament davant de determinades resolucions judicials o administratives). En aquest cas, a totes.”

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament

Per això assegura que “no tinc cap por de ser inhabilitat. La conseqüència pràctica seria abandonar forçosament la vida política i retornar a la meva anterior zona de confort al despatx d’advocat i a la Universitat”.

El comunicat incideix més a fons en la defensa d’una estratègia de confrontació intel·ligent i remarca que es tracta d’una opinió personal que no ha estat debatuda ni a la Mesa ni el si de Junts i que arribat el moment “a banda d’expressar la meva opinió actuaré de la forma que decideixi Junts i amb lleialtat sempre a la presidenta del Parlament, a disposició dels quals estan els meus càrrecs”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut