Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cuevillas desmunta els pressupostos de l’estat: “Consoliden un Gobierno que ha incrementat la repressió a la minoria nacional catalana”

|

- Publicitat -

El diputat de JxCat i advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha tret a la llum l’interès electoral que tenen els pressupostos generals de l’estat, als quals considera “dolents per Espanya, i especialment dolents per a Catalunya”. En extens fil a Twitter, l’advocat retreu “la desmesurada despesa militar o l’incomprensible augment del pressupost de la Casa Real” davant l’alarmant situació sanitària actual. Cuevillas al·lega que amb l’aprovació d’aquests pressupostos, “Sánchez garanteix la continuïtat al davant del Gobierno. El contingut és secundari”. Uns pressupostos que també interessen electoralment a Unidas Podemos i Ciudadanos per la clara davallada de vots que suposaria anar a unes noves eleccions.

Pel que fa a la situació dels partits catalans envers els PGE, el diputat assegura que “són triplement dolents”: “Per consolidar un Gobierno que ha mantingut la repressió, i fins i tot incrementat la repressió a la minoria nacional catalana, perquè manté un escanyant dèficit fiscal que impedeix dur a terme polítiques socials a Catalunya, i perquè Catalunya patirà el menysteniment d’aquestes polítiques”.

Publicitat

Amb tot, Cuevillas creu que el suport d’ERC i el PDeCat als pressupostos també té un sentit electoral: ERC perdria escons en unes noves eleccions espanyoles, i el PDeCat molt probablement desapareixeria. “ERC aprovarà els PGE en les condicions que sigui, però amb molta escenificació (taula de diàleg, anunci d’estudi d’indults, etc.)”, ha reblat el diputat, que reitera que les promeses de Sánchez, “per experiència acumulada, ja sabem el que valen”.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut