Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cuevillas desmunta els arguments de la suspensió de Borràs: “No té cap suport jurídic; és una decisió política, injusta i partidista”

|

- Publicitat -

El diputat de Junts i advocat Jaume Alonso-Cuevillas descarta que Junts proposi un relleu temporal a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, com reclama la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés. “Seria blanquejar una situació d’absoluta excepcionalitat. ERC ha suspès la presidenta perquè ha volgut, és una decisió política”, ha afirmat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Segons Cuevillas, la “suspensió exprés” de Borràs el 28 de juliol volia tapar els acords de la taula de diàleg del dia anterior. Uns acords que, per al diputat de Junts, suposen la renúncia a la unilateralitat i l’acatament del marc legal.

En aquest sentit, prèviament a l’entrevista, Cuevillas ja havia argumentat amb pèls i senyals com la suspensió de Borràs “no té cap suport jurídic; és una decisió política, injusta i partidista”. En un enfilall a Twitter, el diputat assegura que l’aplicació de l’article 25.4 del Parlament en el qual es van basar els membres de la Mesa per apartar Borràs es va aplicar incorrectament, recordat que “va ser un precepte impulsat per la CUP i acceptat transaccionalment per Junts pel Sí al mateix Ple, sense comptar amb el vistiplau dels lletrats”.

Publicitat


Al mateix fil, Cuevillas és molt clar sobre aquest assumpte: “És una decisió política perpetrada a les vigílies del període estival amb l’intent d’aconseguir que l’agost faci oblidar la gravetat del tema”. També s’ha dirigit directament a ERC, a qui ha retret que la seva estratègia per intentar obtenir la derogació de la sedició “no es produirà”. “Ens acostem a un final de cicle”, ha etzibat.

Preguntat per si Junts hauria de trencar el Govern, el diputat de Junts no ha volgut donar la seva opinió perquè, segons ha dit, els membres de l’executiva van assumir el compromís de no pronunciar-s’hi. Però ha afegit que detecta “molta indignació” entre les bases del partit pel que ha qualificat com a “atac a la línia de flotació” de l’acord de govern.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència

No li sorprèn però que els consellers de Junts no hagin expressat públicament el seu malestar ja que, segons ha dit, els consellers han de seguir fent la seva feina i no seria lògic que anessin criticant.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut