Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Cuevillas denuncia les presses del Congrés per investigar Laura Borràs: “Eficiència màxima o intencionalitat política?”

El diputat sospita que es persegueix a Borràs per procedir contra ella abans de les eleccions catalanes

Àlex Huguet 29/05/2020
Pla curt del candidat de JxCat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas en una atenció als mitjans a la platja del Remolar, el 7 de novembre del 2019

El diputat de JxCat al Congreso de los Diputados, Jaume Alonso Cuevillas ha compartit un missatge a través del seu compte de Twitter on anuncia que es dirigeix a Madrid per anar a la Comissió de l’Estatut del Diputat per debatre la persecució política de l’estat a Laura Borràs per privar-la dels seus drets com a diputada pel cas d’ILC. Una comissió que Cuevillas creu que s’ha convocat d’urgència perquè hi ha “pressa per procedir contra Laura Borràs abans de les eleccions catalanes”. De fet, informa que des d’aquest dilluns, “va arribar el Suplicatori al Congrés; dimarts la Mesa el va admetre a tràmit, i dimecres es va convocar la Comissió d’urgència”. Al missatge, el diputat també es pregunta si aquest funcionament tan ràpid de les institucions es tracta “d’eficiència màxima o intencionalitat política”, ja que “el Congrés ha convocat la Comissió abans de notificar l’acord per poder formular reconsideració”.

Queda força clar, doncs, que els interessos de l’estat posen per damunt eliminar els seus enemics polítics, i encara amb més motiu si es tracta de diputats independentistes.