Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Cs lluita per ofegar l’independentisme: Vol portar al cas de Puig al TSJC per una suposada “prevaricació” de la Mesa

Carlos Carrizosa, ha demanat al TC que remeti el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per possible “prevaricació i desobediència” de Borràs

Redacció 06/07/2022
Carlos Carrizosa, durant una intervenció al ple | ACN

Ciutadans vol acabar tant sí com no amb l’independentisme i provarà totes les vies possibles. Per aquest motiu, avui mateix ha presentat un escrit al Tribunal Constitucional on l’alerta de la decisió de la Mesa del Parlament de mantenir el vot delegat al diputat de Junts Lluís Puig. Després que la mesa de la cambra hagi rebutjat les peticions de reconsideració de Vox, Cs, PP i PSC, el líder de CS, Carlos Carrizosa, ha demanat al TC que remeti el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per possible “prevaricació i desobediència” de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els “altres membres de la Mesa” implicats en la decisió.

La majoria independentista de la Mesa ha acordat assumir les conseqüències de mantenir la delegació de vot a Puig. En la primera votació d’aquest dimecres, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha comptabilitzat verbalment el vot de Puig a l’hora d’anunciar el resultat. El vot de Puig, però, no ha aparegut al panell del ple per tal de no implicar els funcionaris de la cambra. De fet, amb el mateix objectiu, la majoria independentista de la Mesa estudia ara com assumir la redacció de l’acta de la sessió plenària i ordenar-ne la publicació.