Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Cs vol insuflar moral als seus militants malgrat que el partit està mort i enterrat

|

- Publicitat -

La convenció política de Cs prevista per al cap de setmana del 17 i 18 de juny buscarà projectar el perfil liberal i centrista de la formació i cohesionar-lo després de les darreres sacsejades que l’han afectat. És un esdeveniment que la líder del partit, Inés Arrimadas, va anunciar després de la patacada electoral a la Comunitat de Madrid, on van perdre la representació parlamentària. Fonts de Cs han explicat que aquesta convenció tindrà un caràcter “filosòfic i polític” amb la intenció de reforçar el caràcter liberal i centrista del partit. Hi participaran alguns fundadors de la formació i membres de Renew Europe –el grup liberal europeu– però vol ser sobretot un acte obert als militants de “reformulació pública” del projecte taronja.

Uns dies abans, concretament aquest cap de setmana, Cs vol celebrar els seus 15 anys a Catalunya amb un acte més “sentimental i emocional” amb l’objectiu d'”aixecar la moral” de la militància. Serà un debat amb figures destacades del partit com la seva presidenta, Inés Arrimadas; la secretària general, Marina Bravo; el cap de files al Parlament, Carlos Carrizosa, i l’eurodiputat Jordi Cañas. Les citades fonts han revelat que s’està intentant que hi intervingui d’alguna manera l’expresident de Cs Albert Rivera, però reconeixen que s’ha distanciat de la política i, per tant, no veuran “com a mostra d’hostilitat” que declini la invitació.

Publicitat

Ambdós actes arriben després d’una etapa convulsa per a Cs. Després de la pèrdua de 47 diputats a les eleccions espanyoles de 2019, el partit va passar de primera força al Parlament amb 36 escons a ser la penúltima amb 6. En aquest període hi ha hagut baixes significatives com les de Fran Hervías, José Manuel Villegas i Lorena Roldán, per citar-ne algunes, i el partit s’ha vist immers en la fracassada moció de censura de Múrcia, en què uns diputats trànsfugues van donar suport al govern del PP a la regió. La darrera estocada ha estat la pèrdua de representació a l’Assemblea de Madrid a les eleccions convocades per la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, després de trencar el govern de populars i Cs.

Et pot interessar  Cs s'enfonsa: no arriben a un pacte amb el PP per a concórrer junts al 12-M i Vázquez plega de la secretaria general de Ciutadans

Ara que no hi ha cap procés electoral a la vista, el partit es vol reivindicar com a “alternativa liberal” i no descarta fins i tot un canvi d’imatge corporativa. No s’ha plantejat un canvi de nom del partit però és cert que Cs té qüestions al tinter, com el litigi obert pel logotip de la formació amb una empresa o el trasllat de la seu de Barcelona, que preveuen per aquets mateix any.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut