Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Cs vol fer servir el seu últim alè per portar davant la justícia les resolucions del debat de política general

Denuncia que les resolucions aprovades pels partits independentistes són inconstitucionals i "vulneren el moll de l'os de la legitimitat" de la sobirania popular

|

- Publicitat -

Les últimes eleccions generals van arrasar completament el projecte del partit espanyolista Cs, però el partit encara té representació a Catalunya, la qual aprofitarà fins al seu últim alè. Després que el debat de política general celebrat la setmana passada al Parlament de Catalunya es resolgués amb la cambra aprovant un acord conjunt dels partits independentistes per a condicionar la investidura del pròxim president espanyol a establir les bases per a celebrar un referèndum acordat, la diputada de Cs al Parlament de Catalunya, Anna Grau, ha obert la porta aquest dimarts a dur les resolucions aprovades al Tribunal Constitucional.

El grup liberal considera que les resolucions aprovades pels partits independentistes al Parlament de Catalunya són inconstitucionals i “vulneren el moll de l’os de la legitimitat” de la sobirania popular. “No renunciem a res”, ha dit en una roda de premsa en què ha defensat que desjudicialitzar la política “és que la política discorri pels canals legítims”. També ha parlat de la demanda del sobiranisme de celebrar una consulta sobre la independència i ha assenyalat que “el referèndum és el problema” i que no pot ser “escapçat de la resta” de l’estat espanyol.

Publicitat

Grau ha aprofitat la seva compareixença per cridar la ciutadania a participar en la manifestació espanyolista contra l’amnistia i l’autodeterminació que ha organitzat Societat Civil Catalana, i que ja compta amb l’assistència confirmada d’Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo, així com de l’ultradretà Santiago Abascal.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut