Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Cs torna a engegar la maquinària de la persecució judicial per portar al TC el dret a l’autodeterminació

El grup taronja també enviarà al tribunal les peticions dels grups independentistes per tornar a reprovar el rei espanyol

Avatar
Agències 25/07/2019
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional

El grup parlamentari de Cs portarà al Tribunal Constitucional (TC) les propostes de resolució (PR) de JxCat, ERC i CUP-CC que insten el Parlament a ratificar la defensa de l’exercici del dret a l’autodeterminació, així com les peticions per tornar a reprovar el rei espanyol. Abans, però, el grup taronja demanarà a la Mesa que reconsideri la seva decisió d’admetre-les a tràmit, segons va acordar aquest dimecres. Cs defensa que el TC ja va suspendre aquestes iniciatives. Les PR es debatran i votaran avui dijous a la tarda i, a priori, s’aprovaran gràcies a la majoria independentista.

En una PR conjunta de JxCat, ERC i la CUP-CC, els tres grups independentistes proposen que el Parlament es ratifiqui en la defensa de l’exercici del dret a l’autodeterminació com a instrument d’accés a la sobirania del conjunt del poble de Catalunya. Les tres formacions també volen que la cambra es reafirmi en la recerca de solucions “democràtiques i polítiques” per fer “efectiu” que el futur de Catalunya sigui el que el propi poble català vulgui, independentment del seu origen.

Relacionats