Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Carrizosa té la barra de dir que “la llengua majoritària dels catalans és el castellà”

Cs rebutja frontalment la proposta d'Aragonès de crear una conselleria dedicada a la llengua, tot i que probablement el seu grup ja no hi serà per a veure-la

|

- Publicitat -

El candidat de Ciutadans el 12-M, Carlos Carrizosa, replica a Aragonès que “la llengua majoritària dels catalans és el castellà, i mereix estar a l’educació i a les institucions”. Aquesta ha estat la resposta del líder de Cs a la proposta d’Aragonès d’impulsar una conselleria centrada en la llengua catalana si surt reelegit president. “És veritat que el català necessita que el Govern el cuidi i el protegeixi, però no a costa de l’idioma majoritari”, ha comentat. Carrizosa ha presentat els primers números de la llista per Barcelona i ha aprofitat per insistir que el referèndum “com l’amnistia, trenca la convivència a Espanya”. També ha dit que li preocupa” la posició dels socialistes sobre aquesta qüestió perquè són qui “tenen la clau”.

Carrizosa s’ha erigit com candidat per “detenir el procés” i ha carregat contra Sánchez i Feijóo. Del primer ha apuntat que “ens ha traït” per l’aprovació de l’amnistia, mentre que ha qualificat al segon de ser “tou i fals” pels seus contactes amb l’entorn de Puigdemont durant la investidura fallida. “Les tàctiques de Sánchez i de Feijóo ens condemnen a repetir-ho (el procés)”, ha sentenciat.

Publicitat

Presentació de la llista

Després que dimarts la formació liberal fes públic els cinc primers noms de la llista per Barcelona (la diputada Marina Bravo com a número dos, David Andrés Díaz al tres, al quart lloc la també diputada Noemí de la Calle i al cinquè el regidor de Premià de Mar José María Cano), aquest dimecres s’han presentat els candidats fins a la desena posició. Els exregidors de Viladecans i de l’Hospitalet de Llobregat José Luis de la Rosa i Miguel García aniran al número sis i set respectivament.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet

L’actual regidor de Santa Perpètua de Mogoda i portaveu de les joventuts de Cs, Kevin Romero, ocuparà la vuitena posició, mentre que la novena i la desena seran per a Sonia Reina i Cristina de Pelegrí, una consellera de districte de Les Corts (2016-2022) i l’altra va ser regidora a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Carrizosa ha presentat la llista des de plaça Espanya, a escassos metres de l’Hotel Plaza, on aquesta tarda ho farà el PP en un acte encapçalat per Feijóo. El de Cs ha manifestat que tots els candidats “representen els catalans que han viscut moments molt durs per culpa del separatisme”. “Tractats com empestats pels del llacet groc”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut